Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Europa League: 12ος όμιλος


O Φάνης Γκέκας θα τραβήξει το... κουπί στην επίθεση της Λεβέντε.Νίκη κορυφής θέλει στην έδρα της Χέλσινγκμποργκ το Αννόβερο, ενώ η Τβέντε θα κυνηγήσει το πρώτο φετινό της τρίποντο στην Ισπανία και στο γήπεδο της Λεβάντε. 

20:00 ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ - ΑΝΝΟΒΕΡΟ

Να μην είναι... κομπάρσος του ομίλου ήθελε η Χέλσινγκμποργκ και το απέδειξε στον εντός έδρας αγώνα με την Τβέντε (2-2), όπου θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη, μιας που προηγήθηκε με 2-0. Κόντρα στο Αννόβερο θέλει να κάνει μια καλή εμφάνιση και αν είναι δυνατόν να πάρει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. Σημαντικά αμυντικά προβλήματα, για τους γηπεδούχους, καθώς οι βασικοί, Μπαφό και Χάντσβαϊτ έμειναν εκτός αποστολής, όπως και ο βασικός μέσος Σαντίκου.
Παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 9', το Αννόβερο κατάφερε να πάρει την εντός έδρας νίκη (2-1) κόντρα στη Λεβάντε, πραγματοποιώντας μάλιστα ανατροπή. Με αυτό το αποτέλεσμα και την εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) στην έδρα της Τβέντε, οι Γερμανοί είναι στην πρώτη θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς σε δύο αγωνιστικές.


Ομάδα που βασίζεται κυρίως στην επίθεση είναι το Αννόβερο, το οποίο θέλει να βάλει τέλος στο σερί των τριών εκτός έδρας ηττών και τεσσάρων αγώνων μακριά από το γήπεδό του χωρίς νίκη. Εκτός οι Χαγκί, Φελίπε και Αντρεάσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χέλσινγκμποργκ αιφνιδίασε την Τβέντε, όμως υπέκυψε στην πίεση των ποιοτικά ανώτερων Ολλανδών και παραχώρησε εν τέλει την ισοπαλία. Κόντρα στους Γερμανούς δύσκολα θα έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού υπέρ της, καθώς το Αννόβερο ταξιδεύει στη Σουηδία υποψιασμένο. Καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα οι φιλοξενούμενοι που μπορούν να πάρουν τη νίκη και να εδραιωθούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

20:00 ΛΕΒΑΝΤΕ - ΤΒΕΝΤΕ

Η Λεβάντε βρέθηκε να προηγείται νωρίς νωρίς, μόλις στο 9' και να παίζει με παίκτη παραπάνω, στον εκτός έδρας αγώνα με το Αννόβερο, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτά τα πλεονεκτήματα, γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα από τους Γερμανούς με 2-1. Τώρα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει τη νίκη κόντρα σε μια έμπειρη ομάδα όπως η Τβέντε. Επιστρέφει ο Καράμπελας, ενώ εκτός είναι οι Ελ Ζαρ, Χουάνλου και Μάρτινς.

Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους, μετά τις δύο ισοπαλίες σε ισάριθμες αγωνιστικές για το Europa League, θέλουν επιτέλους να πάρουν το πρώτο τρίποντο στη φετινή διοργάνωση, σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σ' ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αντίπαλο. Η επίθεση θα είναι και πάλι το «όπλο» της, όμως η άμυνα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Γνωστά τα προβλήματα της Τβέντε, αφού ένα ακόμη παιχνίδι θα χάσουν οι Μπίελαντ, Φερ και Μπουλίκιν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Η Λεβάντε με σύμμαχο την έδρα θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της, στην πάντα επιθετική Τβέντε. Οι Ολλανδοί από την άλλη θέλουν τη νίκη για να μπουν και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης και γι' αυτό θα βγουν στην επίθεση. Μπορεί αμυντικά η Τβέντε να μην πείθει, όμως επιθετικά μας καλύπτει. Ρίσκο στο να σκοράρουν αμφότερες οι ομάδες.