Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Europa League: 11ος όμιλος

Βήμα πρόκρισης θέλει να κάνει η Λεβερκούζεν με διπλό στην έδρα της Ραπίντ Βιέννης, ενώ για το αποτέλεσμα ταξιδεύει στη Νορβηγία η Μέταλιστ, όπου θ' αντιμετωπίσει τη Ρόζενμποργκ. 

20:00 ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Δύο σερί ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές του Europa League για τη Ραπίντ Βιέννης και τρία σερί παιχνίδια χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Αν οι Αυστριακοί δεν πάρουν τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν τότε καλύτερα ια είναι να αποχαιρετήσουν από τώρα τα όποια όνειρα έχουν για πρόκριση. Εκτός και πάλι ο Χόφμαν, ενώ τιμωρημένος είναι ο Μπουργκστάλερ. Επιστρέφουν οι Ντραζάν,Πρόκοβιτς, Σιμπελσμπέργκερ και Σχάμπ.


Επτά σερί παιχνίδια αήττητη, σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει η Λεβερκούζεν η οποία πάντως έχει ακόμα κάποια προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία. Ο Κίσλινγκ έχει πάρει μπρος και σκοράρει, γεγονός που έφερε χαμόγελα στο στρατόπεδο των «ασπιρινών». Με νίκη επί της Ραπίντ, η Λεβερκούζεν βάζει ισχυρές βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκτός οι Ρενάτο Αουγκούστο, Σαμ και Ράιναρτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ραπίντ διανύει μέτρια έως κακή περίοδο και αυτό σε συνδυασμό με τη δεδομένη ποιοτική διαφορά που έχει με τη Λεβερκούζεν, την κάνει αουτσάιντερ στη μεταξύ τους αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται εντός έδρας. Οι «ασπιρίνες» έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη και πληρώνουν σε σχετικά καλή τιμή για να τις αγνοήσουμε.

20:00 ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ - ΜΕΤΑΛΙΣΤ

Ένα γκολ του Κίσλινγκ ήταν αρκετό για να φέρει την εντός έδρας ήττα για τη Ρόζενμποργκ με 1-0, κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι Νορβηγοί δεν ήταν καλοί σε αυτό το παιχνίδι και η ήττα μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η μοναδική εντός έδρας ήττα, στα 14 τελευταία παιχνίδια της στο «Λέρκενταλ».

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να γυρίσει στις νίκες, υποδεχόμενη τη Μέταλιστ, ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης. Αμφίβολος είναι μόνο ο αμυντικός Γιον Χόιλαντ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος της περασμένης Κυριακής, με τη Σάντνες.

Παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο, με ιδιαίτερη προσοχή στα μετόπισθεν, η Μέταλιστ έχει καταφέρει να μαζέψει τέσσερις βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές, χωρίς καν να δεχτεί γκολ. Στόχος στη Νορβηγία είναι η διατήρηση του αήττητου και η παραμονή στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του ομίλου. Η εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Διναμό Κιέβου, αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δεν υπολογίζεται ο αρχηγός Σόσα, ενώ έτοιμοι είναι οι Φινίνιο, Τάισον και Κριστάλδο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Η Ρόζενμποργκ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα ώστε να πάρει τη νίκη. Η Μέταλιστ από την άλλη θα είναι για μια ακόμα φορά προσεκτική, προσβλέποντας στο θετικό αποτέλεσμα, σε μια δύσκολη έδρα. Αν υπάρξει νικητής σε αυτή την αναμέτρηση, αυτό θα κριθεί στις λεπτομέρειες και γι' αυτό ρισκάρουμε στην ισοπαλία.